در نوشتارهایی که ما در مجله ساحل شنی در مورد معرفی هتلها منتشر میکنیم، هنگامی که به قسمت انواع اتاق هتل مورد نظر میرسیم، شروع میکنیم به معرفی اتاقها که عمدتاً سوپریور، دلوکس، کینگ، یک نفره، دونفره و موارد این قبیل هستند. در این بین ممکن است این اصطلاحات برای کسانی که آشنایی چندانی با اصطلاحات هتل ندارند مقداری سردرگمکننده باشند. در این نوشتار سعی میشود که انواع اتاق هتل به همراه ویژگیهایشان معرفی شوند. بهعنوان مثال وقتی گفته میشود این اتاق از نوع دلوکس است منظور چیست و وقتی میگویند سوییت جونیور یا سوییت رویال چه ویژگیهایی مدنظر دارند؟
انواع اتاق هتل
پیش از آن که به ذکر انواع اتاق هتل پرداخته شود باید به این نکته اشاره داشته باشم که وضعیت اتاقهای هتل در هر هتل نسبت به هتلی دیگر متفاوت است. مثلاً اتاق استاندارد هتل X هیچ شباهتی به اتاق استاندارد در هتل Y ندارد. در واقع ممکن است بهترین اتاق هتل X از پایینترین اتاق هتل Y بهتر نباشد. در کل آنچه که در ادامه به عنوان انواع اتاق هتل میآید دستهبندیای کلی از انواع اتاق در صنعت هتلداری است و تعریغی که برای هر نوع اتاق میآید هم تعریفی کلی است. امکانات هر نوع اتاق به تعداد ستارههای هر هتل و در کل شرایط هر هتل بستگی دارد:
۱- اتاق استاندارد
اتاق استاندارد در هر هتلی به اتاق معمولی و پایهای آن هتل گفته میشود. استاندارد بودن یک اتاق به معنی بد بودن آن اتاق نیست، اما اگر در یک هتل روی یک اتاق نام «استاندارد» گذاشته شده بود، یعنی چند نوع اتاق دیگر در آن هتل وجود دارند که از این اتاق بهتر اند. منظور از بهتر از لحاظ امکانات و ظاهر و اندازه و موارد این قبیل است.
بدیهی است که یک اتاق استاندارد در هتلی لوکس و پنجستاره از بهترین اتاقِ یک هتل سه ستاره در شهری دیگر بهتر و لوکستر است.
۲- اتاق دلوکس
اتاق دلوکس دلالت بر اتاقی دارد که سعی شده تا جای امکان از لحاظ زیبایی به آن رسیدگی شود. اتاقهای دلوکس معمولاً چشمانداز خوبی نسبت به سطح شهر یا دریا یا کوه دارند و از عناصر لوکس در طراحی آنها استفاده شده است. نکتهای که در ارتباط با اتاقهای دلوکس وجود دارد این است که بر طبق عرف عام، نباید اندازهی یک اتاق دلوکس کمتر از ۳۵ متر مربع باشد.
در برخی از هتلها در اتاقهای لوکس مبل یا کاناپه برای نشستن وجود دارد. ضمناً بدیهی است که امکانات اتاقهای دلوکس برای هتلهای مختلف مانند هم نیستند.
۳- اتاق سوپریور
این اتاق به معنی اتاق برتر است و معمولاً امکانات بیشتری نسبت به اتاق استاندارد هر هتل دارد. در این اتاق سعی بر آن نیست که ظاهر اتاق شیک باشد بلکه تأکید بیشتر روی امکانات اتاق است. مثلاً در بسیاری از هتلهای پنجستاره، اتاقهای سوپریور دارای یخچال، کمد، گاوصندوق، میز آرایش، کاناپه و … هستند.
ضمناً در برخی از هتلها، کسانی که این نوع اتاقها را انتخاب میکنند از آپشنهای بیشتری نسبت به کسانی که اتاقهای معمولی را انتخاب میکنند برخوردار میشوند. به عنوان مثال، ممکن است مهمانان اتاقهای سوپریور مجاز به استفادهی رایگان از سالن کنفرانس شوند، یا مثلاً هر روز بهترین نوعِ صبحانه در اختیار آنها قرار داده شود و موارد این قبیل.
گاهی در برخی هتلها به جای آن که اتاق برتر نام سوپریور داشته باشد، روی آن نام پریمیر گذاشتهاند. اما خیلی تفاوتی نمیکند، چه اتاق سوپریور و چه اتاق پریمیر هر دو نشان از برتر بودن اتاق نسبت به سایر اتاقهای هتل دارند.
۴- سوییت جونیور
سوییت در هر هتل، به طور کلی، بزرگتر از اتاق است. سوییتهای هر هتل معمولاً شامل تخت، کاناپه و اتاق خواب میشوند. یعنی آن که در سوییت نشیمن و اتاقخواب از هم جدا هستند. اما در سوییت جونیور، که یکی از انواع سوییت در هتل است، اتاقخواب و نشیمن کاملاً از هم جدا نیستند. یعنی آن که در سوییت جونیور اتاقخواب و نشیمن از طریق دیوار و در از هم جدا نیستند بلکه یک کمد یا قفسه میان آنها فاصله است.
۵- سوییت رویال
سوییت رویال به معنای سوییت سلطنتی است و همانطور که از نام آن برمیآید این سوییت میتواند بهترین سوییت هر هتل باشد. در سوییتهای رویال سعی میشود از بهترین امکاناتی که هتل میتواند ارائه دهد استفاده گردد.
۶- سوییت پرزیدنتال
گاهی در برخی هتلها خبری از سوییت رویال نیست، بلکه به جای آن از سوییت پرزیدنتال استفاده شده. این سوییت در آن هتل میتواند بهترین نوع سوییت باشد. سوییتهای پرزیدنتال هم از لحاظ اندازه، هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ معماری بهترین نوع سوییت هستند. مثلاً در هتلی سوییت پرزیدنتال میتواند حتی ۲۴۰ متر مربع مساحت داشته باشد و مثلاً از ۳ حمام اختصاصی برخوردار باشد، دو میز ناهارخوری داشته باشد، چند تلویزیون در خود داشته باشد و موارد این قبیل.
مهمانانی که در سوییتهای رویال یا پرزیدنتال اقامت میکنند معمولاً میتوانند بی هیچ دردسری به آپشنهای هتل از جمله استخر، بار، باشگاه و سالن کنفرانس دسترسی داشته باشند. در برخی هتلها دسترسی مهمانان سوییتهای پرزیدنتال به آپشنهای نامبرده کاملاً رایگان است.
********
نکتهای که باید باری دیگر ذکر کنم این است که هیچ لزومی ندارد که مثلاً سوییت جونیور یک هتل پنجستاره با سوییت جونیور یک هتل پنجستارهی دیگر همانند باشد. سوییتهای جونیور هتلها صرفاً در کلیات با هم هماهنگ و همانند اند، اما در جزئیات هیچ شباهتی با هم ندارند. یک هتل میتواند سوییت جونیور بسیار زیبا و با امکانات و شیکی داشته باشد و هتلی دیگر ممکن است سوییت جونیورش چندان چنگی به دل نزند. آنچه که مهم است این است که سوییت جونیور یعنی آن که اتاق خواب جدا از نشیمن است، اما دیوار و درب میان آنها نیست.
انواع اتاق هتل از لحاظ تعداد و نوع تخت
حال که به همراه یکدیگر مروری کلی بر برخی از انواع اتاق هتل از لحاظ کیفیت و امکانات داشتیم، نوبت به آن رسیده که به ابهام و پرسشی دیگر در ارتباط با انواع اتاق در هتل پاسخ دهم. گاه میبینید که گفته میشود «اتاق سوپریور کینگ»، «اتاق سوپریور توین»، «اتاق سینگل»، «اتاق دبل» و موارد این قبیل.
این کینگ و دبل و توین و سینگل اشاره دارند به وضعیت تخت در هتل:
۱- اتاق سینگل
اتاق سینگل در خود از یک تخت یک نفره برخوردار است. اگر وارد هتل شدید و به شما گفته شد که فلان اتاق یک اتاق سینگل است، یعنی آن اتاق یک اتاق استاندارد و به همراه یک تخت یک نفره است. اما اگر گفته شد که فلان اتاق یک اتاق سوپریور سینگل است، یعنی آن اتاق یک اتاق سوپریور و به همراه یک تخت تک نفره است.
۲- اتاق دبل
این اتاق از یک تخت دونفرهی معمولی برخوردار است. یک تخت دونفرهی معمولی عمدتاً ۱۳۰ الی ۱۴۰ سانتیمتر عرض دارد. اگر در هتلی به شما گفته شد که فلان اتاق یک اتاق دبل است، منظورشان این است که فلان اتاق یک اتاق استاندارد دبل است، یعنی یک اتاق استاندارد است که از یک تخت دونفرهی معمولی برخوردار است.
دقت داشته باشید که معمولاً صفت استاندارد را در پشت اتاقهای استاندارد نمیآورند. اما مثلاً اگر گفته شود که فلان اتاق یک اتاق دلوکس دبل است یعنی یک اتاق دلوکس است که از یک تخت دونفرهی معمولی برخوردار است.
۳- اتاق کویین
اتاق کویین [Queen] از یک تخت دونفرهی کویین برخوردار است. تخت دونفرهی کویین بزرگتر از تخت دونفرهی معمولی است و عمدتاً ۱۵۰ تا ۱۶۰ سانتیمتر عرض دارد. اگر در هتلی به شما گفته شد که آن اتاق یک اتاق کویین است، منظور این است که آن اتاق یک اتاقِ استانداردِ کویین است.
اگر گفته شد که آن اتاق یک اتاق دلوکس کویین است، منظور این است که آن اتاق یک اتاق دلوکس است که از تخت کویین برخوردار است.
۴- اتاق کینگ
اتاق کینگ [King] از تخت کینگ برخوردار است. تخت کینگ از تخت دونفرهی معمولی و تخت دونفرهی کویین بزرگتر است و عمدتاً از ۱۸۰ الی ۱۹۰ سانتیمتر عرض برخوردار است. اگر در هتلی گفته شود که فلان اتاق یک اتاق کینگ است، یعنی آن اتاق یک اتاق استاندارد است که از تخت کینگ برخوردار است. اگر گفته شود که فلان اتاق یک اتاق دلوکسِ کینگ است، یعنی آن اتاق یک اتاق دلوکس است که از تخت کینگ برخوردار است.
۵- اتاق توین
اتاق توین [Twin] از دو تخت یک نفره برخوردار است. قطعاً هر گاه دو نفر یک اتاق مشترک را رزرو میکنند، همیشه قصدشان آن نیست که کنار هم بخوابند. بنابراین در چنین وضعیتی باید یک اتاق با دو تخت یک نفره رزرو کنند.
۶- اتاق خانواده
اتاق خانواده معمولاً اتاقی است که در واقع از دو اتاق که به هم راه دارند برخوردار است. یکی از اتاقها از یک تخت دونفره [چه کینگ و چه کویین] برخوردار است و دیگری از دو تخت یک نفره.
۷- سوییت دوخوابه
بسیاری از هتلهای لوکس و پنجستاره از سوییتهای دوخوابه برخوردار هستند. سوییتهای دوخوابه یک نشیمن دارند و دو اتاق خواب. تختهای این سوییتها را هم میتوان سفارشی کرد. یعنی مثلاً میتوان در یک اتاق یک تخت کینگ قرار داد و در اتاقی دیگر دو تخت یک نفره، یا مثلاً میتوان در هر اتاق دو تخت کینگ قرار داد.
سخن آخر
در آخر بد نیست به این نکته اشاره داشته باشم که برای رزرو هتل در آسیا و اروپا میتوانید روی خدمات رزرو هتل ساحل شنی حساب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارهتلفن ۰۲۱۵۷۹۳۸ تماس بگیرید.