هتل (Hotel)
هتلها انواع مختلفی دارند و مردم بسته به سلیقههایشان اقدام به رزرو هتل میکنند. هتلها علاوه بر آنکه در تعداد ستارهها و درجهبندیها تفاوت دارند، از لحاظ نوع و امکاناتی که براساس آن ارائه میدهند، متمایزند. افزایش تعداد گردشگران در طول سالیان اخیر و پدید آمدن انواع گستردهای از گردشگری باعث ظهور هتلهایی مرتبط با انواع گردشگری و سلایق گردشگران شدهاست. در ادامه به بررسی انواع هتل میپردازیم.
هتلهای تجاری (Business Hotels)
هتلهای تجاری از مهمترین و بزرگترین گروه هتلهاست. عمده مشتریان آن را مسافرین تجاری تشکیل میدهد. محل قرارگیری این هتلها بهطور معمول در مرکز شهر، مناطق تجاری و یا در نزدیکی محل برگزاری نمایشگاههای مهم هر شهر میباشد. با وجود اینکه این هتلها با هدف جذب مشتریان تجاری تأسیس شدهاند اما بهدلیل کیفیت بالای این هتلها و امکانات خوبی که در آنها به مسافران ارائه میشود، بسیاری از گردشگران غیر تاجر نیز اقدام به رزرو هتل تجاری میکنند. سرویس مشتریان در هتلهای تجاری شامل روزنامه، قهوه صبح، تلفنهای محلی رایگان، صبحانه ویژه و… است. امکانات موجود در هتلهای تجاری شامل اتاقهای کنفرانس، کامپیوتر شخصی، اینترنت وایرلس، پرینتر و فکس است که بهراحتی مشتریان تجاری کمک ویژهای میکند.
هتل فرودگاه (Airport Hotels)
مشتریان این هتلها را معمولاً کارکنان شرکتهای هوایی، تاجران، مسافرهایی که پروازشان لغوشده یا کسانی که بین پروازهایشان فاصله افتادهاست را تشکیل میدهد. یکی از ویژگیهایی که این هتلها را نسبت به دیگر هتلها متمایز میکند آن است که مشتریان میتوانند اتاقهای هتل را بهصورت ساعتی نیز اجاره کنند و لازم نیست که هزینه یک شبانهروز را پرداخت کنند. همین امر باعث شدهاست که این دست از هتلها مورد استقبال بسیاری از مسافران قرار گیرد. اغلب هتلهای فرودگاهی دارای حملونقل رایگان به فرودگاه و بالعکس هستند.
هتلهای سوئیت (Suit Hotels)
هتل سوئیتها یکی از ویژهترین انواع هتلها هستند. این هتلها جدیدترین و روبهرشدترین نوع هتلها محسوب میشوند. ویژگی مثبت این هتلها آن است که دارای اتاق نشیمن و اتاق خواب جداگانه است که آن را به انتخابی خوب برای تاجران و افراد حرفهای تبدیل کرده است. سوئیت هتلها این امکان را به افراد میدهند تا جلسات کاری خود را در اتاقهای نشیمن برگزار کنند. البته سوئیت هتلها نسبت به هتلهای لوکس دیگر خدمات کمتری را ارائه میدهند که باعث ارزانتر شدن هزینههای اقامت و باقیماندن این هتلها در بازار رقابت گردشگری است.
هتلهای اقامت طولانی (Extended Stay Hotels)
این هتلها را خانه دور از خانه (Home Away From Home) یا خانه دوم نیز مینامند. این هتلها مختص کسانی است که سفرهای آنها طولانیتر است و بیش از یک هفته به طول میانجامد. این هتل مشابه سوئیت هتل هستند با این تفاوت که امکانات آشپزخانه مجهز نیز در داخل سوئیت وجود دارد. قرارگیری امکانات بیشتر از آن جهت است که این افراد نمیخواهند هزینههای زیادی را برای سرویسهای هتل صرف کنند. این هتلها معمولاً سرویسهای غذا و نوشیدنی و همچنین سرویس رختشویی را ارائه نمیکنند اما در صورت ارائه نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیستند. در صورتیکه میخواهید مدت زمان طولانی در سفر باشید میتوانید اقدام به رزرو هتل اقامت طولانی کنید.
هتلهای آپارتمان (Apartment Hotels)
نام دیگر این هتلها رزیدنشال هتل (Residential Hotel) است که مختص اقامتهای طولانی مدت و دائمیاست. معمولاً رزرو هتل آپارتمان یکماهه تا یکساله است که پس از پایان قرارداد قابل تمدید است. امکانات موجود در این هتلها شامل اتاق خواب، اتاق نشیمن، آشپزخانه، ماشین لباسشویی و ملزوماتی است که برای زندگی نیاز است. این هتلها امکاناتی دیگری همچون نظافت، رختشویی، سالن نشیمن و… است که ممکن است در هر هتلی متفاوت باشد.
هتلهای بوتیک (Boutique Hotel)
عمده محبوبیت بوتیک هتلها به خاطر طراحیهای منحصربهفرد و متمایز آن است که برای بسیاری از گردشگران متفاوت و دلپذیر است. بوتیک هتلها بیش از همه در آمریکای شمالی، اروپای مرکزی و انگلستان رایج هستند که البته این هتلها راه خود را به دیگر کشورها نیز باز کردهاند. این هتلها بهطور معمول لوکس هستند و سرویسهای با کیفیتی را در اختیار مشتریان قرار میدهند. اگرچه اکثر بوتیک هتلها با سرویسهای کاملاً با کیفیت از مشتریان خود پذیرایی میکنند اما عمده دلیل محبوبیت آنها به دلیل ایجاد فضایی با طراحی کلاسیک و سرشار از آرامش است. بسیاری از بوتیک هتلها در بناهای قدیمیایجاد میشوند تا به این ترتیب هم از بنا محافظت کنند و هم اصالت آن را یادآور شوند. در این هتلها حس حضور در یک خانه قدیمی و مجلل به گردشگر داده میشود.
هتلهای تفریحی (Resort Hotels)
رزرو هتل تفریحی مختص کسانی است که دوست دارند تعطیلات و اقامت خود را در دل طبیعت بگذرانند. محل قرارگیری این هتلها معمولاً در دل طبیعت و در کوهستانها، جزیرهها، سواحل و جنگلهاست که دور از شهر هستند. این هتلها بسته به محل ساخت آنها معمولاً امکانات تفریحی از قبیل زمین گلف، زمین تنیس، قایقرانی، اسکی، شنا و انواع ورزشهای دریایی را به مشتریان خود ارائه میدهند. با وجود اینکه هزینه رزرو هتل تفریحی بسیار بالاست، اما با این حال میتوانید تجربه یک اقامت فوقالعاده را در آن داشته باشید.
هتلهای تاریخی (Heritage Hotels)
نمونه دیگری از هتلها هستند که در بناها و بافتهای قدیمی پدید آمدهاند که به مشتریان حس حضور در قرنهای قبل را میدهد. این هتلها بهطور معمول در محلهایی مانند قصرها، قلعهها، کاروانسراها و دیگر بناهای تاریخی قرار دارند. البته اگر از دوستداران تاریخ و بناهای تاریخی هستید لازم نیست نگران آسیبدیدگی این بناها باشید چون صاحبان آن حق ایجاد تغییرات اساسی در آن ندارند. از طرفی در این هتلها نمیتوانید بهدنبال امکاناتی از جمله استخر، زمین تنیس و… باشید.
هتلهای تختخواب و صبحانه (Bed and Breahfast Hotels)
این هتلها بسیار مقرون بهصرفه و ارزان هستند و مناسب کسانی است که زیاد سفر میکنند و بهدنبال کاهش هزینههای خود هستند. امکانات این هتلها شامل تخت و صبحانه است و مسافران این هتلها معمولاً فقط برای استراحت کوتاهمدت به این هتلها مراجعه میکنند. تعداد اتاقهای این هتلها حداکثر 30 اتاق است. اداره این هتلها معمولاً بهصورت خانوادگی است و صاحب هتل در خود هتل اقامت میکند و رستوران و کافه هتل نیز به همین صورت است. هتلهای B&B بهترین انتخاب برای رزرو هتل ارزان است.
هتلهای مرکز کنفرانس (Conference Center)
عمده تمرکز این هتلها بر روی جلسات و کنفرانسها است و مشریان آنها شرکتکنندگان کنفرانسها هستند. امکانات این هتلها شامل سیستمهای صوتی و تصویری با کیفیت بالا و انواع دیگر سرویسهای تجاری است که از ملزومات برگزاری کنفرانس است. معمولاً هتلهای کنفرانس در حومه شهر قرار دارند و طیف وسیعی از امکانات تفریحی شامل زمین گلف، استخر، زمین تنیس، اسپا و سالن بدنسازی را در بر میگیرد.
هتلهای مرکز گردهمایی (Convention Centers)
این هتلها کارکردی تقریباً مشابه به هتلهای مرکز کنفرانس دارند اما بزرگتر هستند و مختص گردهماییها ایجاد شدهاند. این هتلها بیش از 1500 اتاق دارند تا بتوانند پاسخگوی تعداد زیاد مهمانان باشند. علاوه بر این، هتلها دارای اتاقهای کنفرانس بزرگ و مجهز به سیستمهای پیشرفته صوتی و تصویری است. این هتلها بیش از همه توسط سازمانهای دولتی و یا سازمانهای خصوصی بسیار بزرگ برای گردهماییهای بینالمللی رزرو میشوند.
هاستل (Hostel)
هاستلها انتخاب مناسبی برای گردشگرانی است که به دنبال کاهش هزینه هستند. نوع اقامت در هاستل به اینصورت است که هر مهمان یک تخت را در یک اتاق چند تختخوابه رزرو میکند و از دیگر خدمات ابتدایی مانند دستشویی، حمام و آشپزخانه بهصورت مشترک استفاده میشود. هاستلها در اروپا بسیار پُرطرفدار هستند بهخصوص برای دانشجویانی که سفر میکنند و به دنبال ارزانترین واحد اقامتی هستند.
ریزورت هتل (Resort Hotel)
این هتلها معمولاً برای کسانی است که بهمنظور درمان و بهرهگیری از گردشگری سلامت سفر کردهاند. این هتلها معمولاً نزدیک چشمههای مواد معدنی و یا ساحل قرار دارند. این هتلها بیش از همه برای استراحت و بازیابی انرژی طراحی شدهاند. این هتلها بیشتر در خارج از کشور قرار دارند و برای بهرهگیری از آنها باید به قسمت رزرو هتل خارجی مراجعه کنید.
دیگر انواع هتل
-
هتل حومه شهر (Sub-urban Hotel)
-
هتل شهری (Urban Hotel)
-
هتل با فضای بازمیانی (Atrium Hotel)
-
هتل بزرگ (Meca Hotel)
-
هتل بازیهای شبانه (Night Clup Hotel)
-
هتل سوپر لوکس (Super Lux Hotel)
-
هتل با سوئیتهای یک طبقه پراکنده (Bungalow Suite Hotel)
-
متل بین راهی (Motel)
-
متل متوسط میان راه (Motor inn)
-
هتل ارزانقیمت (Budget inn)
-
هتل تفریحی (Resort Hotel)
-
هتل مالکیت زمانی مشترک (Time Sharing Hotel)
-
هتل مالکیت مشترک (Condominium Hotel)
-
پانسیون (Boarding House)
-
مهمانسرا (Guest House)
-
مسافرخانه، استراحتگاه (Hostel)
-
خوابگاه (Dormitory)
-
هتل کازینو (Hotel Cazino)
رتبهبندی هتلها براساس ستاره
با افزایش زمان اوقات فراغت مردم که در پی انقلاب صنعتی رخ داد، کمکم مردم طبقه متوسط هم برای اوقات فراغت به سفر روی آوردند. پس از جنگ جهانی دوم که صلح برقرار شد، صنعت گردشگری نیز شروع به گسترش کرد و گردشگری در تمام دنیا رشد کرد و هتلها اهمیت دوچندانی یافتند. با شروع گردشگری انبوه نیز رقابت میان اماکن اقامتی گسترش یافت و همه بهدنبال رزرو هتلهایی بودند که بهترین ارائه خدمات و امکانات را در اختیار مشتریان قرار دهد. طیف خدمات و امکاناتی که هتلها ارائه میدهند، آنچنان وسیع است که لزوم وجود یک درجهبندی بهخوبی احساس میشد. این درجهبندیها به مسافران کمک میکند با آگاهی بیشتری به رزرو هتل خارجی و داخلی بپردازند. اگرچه هنوز معیار یکپارچه جهانی برای درجهبندی اماکن اقامتی وجود ندارد اما رایجترین معیار رتبهبندی هتلها، معیار ستارهای است که هتلها براساس تنوع خدمات و امکانات بین یک تا پنج ستاره قرار میگیرند. در طی زمان معیار درجهبندی پنج ستاره توسط کشورهای مختلف تغییر کرده و نامهای متفاوتی بهخود گرفته است. یکی از رایجترین این درجهبندیها، معیار تعیینشده توسط کشور آلمان است که در آن هتلها براساس طبقهبندی زیر تقسیم میشوند.
-
یک ستاره توریست (tourist)
-
دو ستاره استاندارد (standard)
-
سه ستاره کامفورت (comfort)
-
چهارستاره درجهیک یا فرست کلاس (first class)
-
پنج ستاره لوکس (luxury)
علاوه بر این در این سیستم به هتلهایی که در میان دو رتبه قرار دارند عبارت برتر (superior) نیز داده میشود. این عبارت برتر نشاندهنده آن است که این هتل از رتبهای که در حال حاضر در آن قرار گرفتهاست، بهتر است اما کیفیت آن هنوز در حد هتلهای رتبه بعدی نیست. اکثر هتلهای دنیا براساس این معیار پنج ستارهای رتبهبندی شدهاند. هتلها براساس میزان خدماتی که ارائه میدهند و نوع فضای داخلی و خارجی هتل که تا چه حد میتواند باعث ترغیب گردشگران به رزرو هتل شود تقسیمبندی میشوند. در ادامه به بررسی برخی از امکاناتی که در هتلها ارائه میشود، میپردازیم.
هتل یک ستاره
- دوش و توالت برای هر یک از اتاقها
- نظافت روزانه و منظم اتاقها
- تلویزیون رنگی
- میز و صندلی
- لوازم بهداشتی همچون صابون و شامپو
- سرویس رزرو هتل
- سرویس فکس در محل پذیرش
- تلفن عمومی
- صبحانه (معمولاً هزینه جداگانه دریافت میشود.)
- سرو نوشیدنی در هتل
هتل دو ستاره
علاوه بر موارد ذکرشده در هتل یک ستاره:
- بوفه برای صبحانه
- لوسیون حمام
- حوله حمام
- محصولات بهداشتی (مسواک و خمیردندان)
- امکان استفاده از کارتهای اعتباری برای رزرو هتل
هتل سه ستاره
علاوه بر معیارهای ذکرشده برای هتلهای دو ستاره:
- سیستم پذیرش 14 ساعته با قابلیت دسترسی 24 ساعته از طریق تلفن از داخل و خارج هتل
- کارمندان پذیرش که مسلط بر دو زبان هستند.
- سرو نوشیدنی داخل اتاق
- دسترسی به تلفن داخل اتاق
- دسترسی به اینترنت Wi-Fi در داخل اتاق و لابی
- سیستم گرمایشی در داخل حمام
- سشوار
- کمد مخصوص برای هر اتاق
- جعبه سوزن نخ، لوازم واکس کفش و سرویس خشکشویی
- بالش و پتوی اضافه در صورت درخواست
- مدیریت روابط عمومی و انتقادات و پیشنهادها برای بیان نظرات مسافران
هتل چهار ستاره
علاوه بر خدمات ذکرشده در هتلهای سه ستاره:
- سیستم پذیرش 18 ساعته با قابلیت دسترسی 24 ساعته از طریق تلفن از داخل و خارج هتل
- لابی با سرویس نوشیدنی
- سرویس اتاق برای بوفه صبحانه یا منوی صبحانه
- سرو آشامیدنی بهصورت 24 ساعته از طریق سرویس اتاق
- صندلی یا کاناپه همراه با میز
- ارائه دمپایی در صورت درخواست
- لوازم آرایشی بهداشتی
- دسترسی به اینترنت از داخل اتاق
- وجود رستوران با منو غذا، دسر و نوشیدنی
هتل پنج ستاره
علاوه بر معیارهای هتلهای چهارستاره:
- سیستم پذیرش 24 ساعته
- کارکنان پذیرش چند زبانه
- دربان و سرویس حمل بار
- ارائه انواع خدمات گردشگری همچون مسئول رزرو تورها، رستورانها و تاکسی برای مشتریان
- لابی بزرگ با تعداد صندلی بالا و سرویس نوشیدنی
- خوشآمدگویی شخصی به هر مشتری با گل یا هدیه در اتاق
- سرو آشامیدنی و غذا بهصورت 24 ساعته از طریق سرویس اتاق
- کامپیوتر داخل اتاق همراه با دسترسی به اینترنت
- گاوصندوق داخل اتاق
- سرویس واکس کفش
- سرویس اتو (زیر یک ساعت)
- مرتبکردن اتاقها بهصورت روزانه و در ساعت مشخص
انواع اتاقهای موجود در هتلها
همانطور که هتلها با توجه به وجوه تفاوت سلیقه مشتریان انواع مختلفی دارند. اتاقهای آنها نیز متفاوت است. افراد بسته به نوع سفر، بودجه، مدت اقامت و… میتوانند به انواع مختلفی از اتاقها را در رزرو هتل خود بگنجانند. البته نباید انتظار داشته باشید که هر هتل طیف وسیعی از اتاقها را در اختیار شما قرار دهد چرا که فضای هر هتل محدود است و تنوع اتاقها بسیار میباشد. اما گاهی اگر نوع اتاق برای شما مهمتر است میتوانید رزرو هتل را براساس آن انجام دهید.
- سوئیت اداری (Office Suite)
- سوئیت کنفرانس (Conference Suite)
- سوئیت دولوکس (Deluxe Suite)
- سوئیت دوبلکس (Doublex Suite)
- سوئیت مجلل (Imperial Suite)
- سوئیت محصور (Pent house Suite)
- سوئیت ماه عسل (Fiesta Suite)
- سوئیت ماه عسل (برای اقامت) (Dolcevita Suite)
- سوئیت یک نفره (Single Suite)
- کابانا (Cabana)
- استودیو (Studio)
- آپارتمان (Apartement)
- بنگلو (Bungalow)
- اتاقهای دور (Remote Function)
- اتاقهای تودرتو (Connected Room)
- اتاق با بالکن (Balcony Room)
- اتاق با استخر خصوصی (Room With Private Pool)
- اتاق ضیافت (Banquet Room)
- اتاق خانواده (Family Room)
- واحدهای فامیلی (Family Units)
- اتاق معمولی با حمام (Room With Bath)
- اتاق با چشمانداز جنگل (Woods View Room)
- اتاق معمولی بدون حمام (Room Without Bath)
- اتاق نشیمن یا سالن پذیرایی (Parlor)
انواع اتاق هتل از نظر تعداد افراد
اتاق یک نفره (SINGLE ROOM)
این اتاق دارای یک تختخواب یک نفره است و معمولاً به این اتاقها سرویس اضافه تعلق نمیگیرد. اختصاراً با حروف SGL نمایش داده میشود.
اتاق دو نفره یا دو تخته (TWIN ROOM)
این اتاق دارای دو تختخواب یک نفره است که معمولاً بین آنها یک میز پاتختی قرار دارد.
اتاق سه نفره
اتاق سه نفره که تریپل نامیده میشود. دارای 3 تخت تکنفره و یا یک تخت تکنفره و یک تخت دو نفره بههم چسبیده میباشد و اختصارن با علامت TPL نشان داده میشود.
اتاق دو نفره هالیوود (HOLLYWOOD TWIN ROOM)
این مدل اتاقها دارای دو تختخواب یک نفره است که بدون فاصله کنار هم قرار گرفتهاند.
اتاق دو نفره با یک تخت بزرگ (DOUBLE ROOM)
یک اتاق دارای یک تختخواب دو نفره با اندازه معمولی است.
اتاق چهار نفره (DOUBLE ROOM)
این اتاق دارای دو تختخواب دو نفره معمولاً با اندازه معمولی است.
اتاق دوبلکس (DUPLEX ROOM)
اتاق دو طبقه است.
اتاق کابانا (CABANA ROOM)
منظره این اتاق به سمت یک منظره آبی مانند دریاچه، ساحل و یا استخر میباشد. این اتاقها معمولاً در طبقه همکف قرار دارند.
اتاق استودیو (STUDIO ROOM)
اضافه بر تختخواب دارای یک کاناپه تختخوابشو است.
اتاق پارلر (PARLOR ROOM )
کاربرد این اتاق برای جلسات و امکان خواب در آن وجود ندارد. این اتاقها مورد توجه کسانی است که با اهداف کاری و تجاری اقدام به رزرو آن میکنند.
اتاق لانای (LANAI ROOM)
منظره این اتاقها به سمت یک چشمانداز طبیعی مانند باغ یا آبشار میباشد.
اتاق ایفیشنسی (EFFICIENCY ROOM)
علاوه بر امکانات موجود برای استراحت یک آشپزخانه کوچک نیز در آن وجود دارد.
سوئیت (SUITE)
سوئیتها انتخابی مناسب برای کسانی است که بهدنبال اقامت بلند مدت هستند که معمولاً دارای دو یا چند اتاق خواب، یک اتاق نشیمن و یک اتاق غذاخوری است.
آپارتمان (Apartment)
آپارتمانها امکانات بیشتری نسبت به سوئیتها دارند که عبارت است ازیک هال و پذیرایی با یک، دو و یا سه اتاق خواب که هر کدام دارای دو تخت است. در صورتیکه دو اتاقه باشد، معمولاً یک اتاق (دبل) یک تخت دو نفره و اتاق دیگر توئین، دو تخت یک نفره خواهد داشت. هرآپارتمان یک حمام مشترک دارد و یک آشپزخانه کوچک. معمولاً در قسمت پذیرایی به تعداد کافی صندلی یا مبل راحتی وجود دارد. این اتاقها شرایط خوبی برای یک اقامت طولانی مدت دارند و تمام ملزومات زندگی در آن وجود دارد.
استودیو (Studio)
این اتاقها مخصوص کسانی است که با اهداف تجاری و کاری سفر میکنند. این اتاقها در هنگام ورود به شکل اتاق پذیرایی هستند و کاملاً مناسب برای برگزاری یک جلسه است اما مبلها یا کاناپههای آن قابلیت تختخوابشو دارند و در هنگام نیاز به استراحت شکل اتاق خواب را پیدا خواهند کرد. طراحی کاناپهها بهشکلی است که میتوان بالش و پتو و ملحفه را داخل آن جای داد. این اتاقها معمولاً دارای حمام و یک آشپزخانه کوچک نیز هستند.
کانکتد روم (Connected Room)
به اتاقهای تودرتو میگویند، که در عین حال که به هم متصلاند اما به یکدیگر ارتباط دارند. هر دو اتاق به راهروی اصلی هتل راه دارند و حمام جداگانهای هم دارند. این دو اتاق به وسیله یک در از وسط بههم متصل است.
انواع تخت در هتل
علاوه بر آنکه نوع اتاقها متفاوت است، ممکن است در حین رزرو هتل به عناوین مختلف انواع تختها بربخورید و ندانید که هر کدام به چه صورت است. از اینرو به شما پیشنهاد میشود تا با خواندن فهرست پیشرو در هنگام رزرو هتل خارجی با انواع تختها آشنا باشید.
- تخت سالن پذیرایی- کاناپه قابل تبدیل به تخت (Bed- parlor)
- کاناپه تبدیل به تخت (Bed-Studio=Convertible Sofa)
- کاناپه تبدیل به تختخواب (Convertible Couch)
- مبل تختخوابشو (Sleeping Couch)
- تخت دیواری (Folding-up bed)
- تخت تاشو (Roll-A-Way-Bed)
- یک تخت یک نفره (Single)
- دو تخت جدای تک نفره (Twin)
- یک تخت دو نفره (Double)
- یک تخت دو نفره و دو تخت تک نفره (Twin Double)
- تخت دو نفره بزرگ (Queen Size)
- تخت بزرگ (King Size)
- تخت دوبل دوبله (Double-Double Bed)
- تخت با تشک آبی (Water Bed)
- تخت دو طبقه (Bunk Beds)
- اکسترا بد (Extra Bed) – تختخواب تاشو
در بعضی از موارد تعداد مسافران ساکن در اتاق از تعداد تختهای موجود بیشتر است، از اینرو تخت اضافی را در اختیار مهمانان قرار میدهند تا به این ترتیب مشکلی از جهت پذیرش صورتنگیرد. تخت اضافی در هنگام رزرو هتل ثبت میشود و در زمان تسویه حساب هزینه تخت اضافی هم محاسبه خواهد شد.
- تختخواب بچه
علاوه بر تخت اضافه، خانوادههایی که فرزند نوزاد دارند باید از تختهای بچه استفاده کنند که مناسب کودکان است. در اینصورت نیز هزینه تخت اضافه از افراد کسر میشود.
اصطلاحات مربوط به سن مسافر
- بزرگسال (Adult) به افرادی که بالای 12 سال سن دارند و با علامت اختصاری ADL نشان داده میشوند. هزینه اقامت این افراد بهطور کامل حساب میشود.
- اطفال 2-6 سال (Child)، کودکان خردسال که به طور معمول در اتاقها به آنها تخت اختصاص نمییابد با علامت اختصاری CHD2-6 نشان داده میشوند.
- اطفال 6-12 سال (Child)، کودکانی هستند که معمولاً در هنگام رزرو هتلها به آنها تخت از نوع سفری اختصاص مییابد و با علامت اختصاری CHD6-12 نشان داده میشوند.
- نوزاد (Infant)، کودکان زیر دوسال هستند که در هتلها به آنها تخت اختصاص نمییابد و با علامت اختصاری INF نشان داده میشوند.
انواع سرویسها در هتلها
هتلها با توجه به امکانات خود، سرویسهای مختلفی را به مهمانان خود ارائه میدهند که هر کدام از آنها از لحاظ کیفیت متفاوت هستند. درخصوص سرویسهای سرو غذا و نوشیدنی نیز با یکدیگر متفاوت هستند. اگرچه ممکن است برخی از هتلها در صورتیکه سرویسی را بهصورت خاص و تخصصی ارائه دهند نامی برای آن انتخاب میکنند اما شش سرویس هستند که از رایجترین سرویسهایی است که در اکثر نقاط دنیا مشابه آن وجود دارد.
سرویس اتاق تنها (ROOM ONLY)
این سرویس تنها اتاق در اختیار مسافر قرار میدهد و مسافر برای صبحانه باید هزینه جداگانه پرداخت کند، در برخی از کشورها مانند سنگاپور، برخی از هتلهای پنج ستاره نیز برای صبحانه هزینه جداگانه دریافت میکنند و در صورتیکه سرویس صبحانه نیاز است باید در زمان رزرو هتل گزینه «اتاق با صبحانه» انتخاب شود.
سرویس تخت و صبحانه (BED & BREAKFAST)
سرویسی رایج در اکثر هتلهاست که در آن صبحانه همراه با رزرو اتاق ارائه میشود که شامل صبحانه بوفه رایگان است.
سرویس صبحانه و یک وعده غذا (HALF BOARD)
این سرویس شامل صبحانه و یک وعده غذا (نهار یا شام) رایگان است.
سرویس صبحانه نهار شام (FULL BOARD)
این سرویس شامل هر سه وعده غذایی بهصورت رایگان است.
سرویس کامل غذا و نوشیدنی (ALL INCLUSIVE)
شامل هر سه وعده غذایی و سرو انواع نوشیدنی در طول روز و بهصورت رایگان توسط مشتری است. بدان معنا که نیازی به هزینه اضافه نیست. در هتلهای واقعشده در شهرهای ساحلی نظیر کوشآداسی، بودروم، مارماریس، آنتالیا و… میتوانید هتلهایی که به این صورت خدمترسانی میکنند را بیابید. به این سرویس واژههای متفاوتی از جملهUltra All Inclusive و Maximum All Inclusive اطلاق میگردد. در بعضی از هتلهایی که چنین سرویسی ارائه میگردد استفاده رایگان از ورزشهای آبی از قبیل جت اسکی، اسکی روی آب، غواصی، ماساژ و… برای یکبار در طول اقامت نیز برای مسافران در نظر گرفته شدهاست.
سرویس ویژه و کامل (ULTRA INCLUSIVE)
یکی از بهترین سرویسهایی است که توسط برخی از هتلهای ساحلی بهخصوص در همه امکانات هتل در خدمت شماست. این سرویس معمولاً در هتلهای ساحلی ترکیه، شهرهای ساحلی اسپانیا، آمریکا و مالدیو ارائه میشود. در این نوع سرویس استفاده از همه امکانات هتل رایگان است و نیازی نیست که برای هر کدام از امکانات از استخر گرفته تا زمینهای بازی و بخشهای تفریحی هزینهای پرداخت شود.
All Inclusive
یعنی اتاق جهت اقامت همراه با تمام وعدههای غذایی شامل صبحانه، ناهار، عصرانه، شام و نوشیدنیهای رایگان.
دستهبندی هتلها از نظر اندازه
اگرچه بهترین راه دستهبندی هتلها براساس تعداد ستارهها و سرویسهایی است که ارائه میدهند، نوعی دیگری از تقسیمبندی وجود دارد که هتلها را براساس اندازه تقسیمبندی میکند. اندازه هتلها در هنگام رزرو هتل بسیار اهمیت دارد و به شما نشان میدهد هتلی که میخواهید در آن اقامت کنید چه تعداد اتاق و فضا دارد. هتلهایی با تعداد 25 اتاق یا کمتر جزءء هتلهای کوچک، هتلهایی با تعداد 26 تا 99 اتاق جزء هتلهای متوسط، هتلهایی با تعداد 100 تا 299 اتاق جزء هتلهای نسبتاً بزرگ و هتلهایی که بالای 1000 اتاق دارند جزء هتلهای فوق بزرگ محسوب میشوند.
بزرگترین هتل از نظر تعداد اتاق
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بزرگترین هتل دنیا از لحاظ تعداد اتاق در کجا واقع شدهاست. بزرگترین هتل دنیا هتل بزرگ امجیام (MGM GRAND HOTEL)در لاس وگاس آمریکاست که از 30 طبقه با 6852 اتاق تشکیل شدهاست. این هتل در سال 1993 بنا شد و امکانات آن شامل پنج استخر روباز، رودخانه و آبشار مصنوعی، مرکز همایش و کنفرانس و دارای تعداد زیادی فروشگاه و رستوران است.
قدیمیترین هتل
عنوان قدیمیترین هتل دنیا را هتل نیشی یاما انسن کیونکن (KEIUNKAN NISHIYAMA ONSEN) در ناحیه یاماناشی YAMANASHI ژاپن دارد. این هتل از جمله هتلهایی است که بهصورت خانوادگی اداره میشود. این هتل از سال 705 بعد از میلاد مسیح که تأسیس شدهاست توسط 52 نسل اداره شدهاست. رزرو هتل نیشی یاما نه تنها میتواند یک اقامت در ژاپن باشد بلکه میتوانید از حضور در این هتل بسیار قدیمی و با اصالت لذت ببرید.
هتل لوکس چیست؟
واژه لوکس ممکن است به بسیاری از هتلها اطلاق شود اما در واقع تعریف واحد و مشخصی از کلمه لوکس برای هتلها وجود ندارد. اگرچه ممکن است براساس طبقهبندیها، هتلهای پنج ستاره را هتلهایی لوکس بدانند اما به اذعان بسیاری از بزرگان حوزه هتلداری، هتلی را میتوان لوکس نامید که خدماتی بسیار بیشتری از هتلهای پنج ستاره را در اختیار مشتریان و مسافران قرار دهد. برخی از خصوصیاتی که به هتلهای لوکس نسبت میدهند شامل موارد زیر است.
- سامانه رزرو هتل باید آسان باشد و به مشتریان در خصوص رزرو راحت هتل کمک کند.
- ورود اولیه (check-in) و خروج نهایی (check-out) سریع و آسان و بدون معطلی انجام شود.
- دریافت اتاق مورد نظر هم از نظر نوع و هم از نظر محل اتاق بسیار مهم است که انواع اتاقها برای افراد متفاوت با شرایط مختلف وجود داشته باشد. (اتاقهای مخصوص حیوانات خانگی، افراد با ناتوانی جسمی و افراد سیگاری.)
- اتاقهایی با خصوصیات منحصربهفرد شامل طراحی زیبا و هماهنگ، نقاشیهای دیواری یا عکس که از لحاظ زیبایی درخور باشند، تختخواب ساختهشده از مواد درجه یک، ملافه ساختهشده با مواد طبیعی، انواع بالشهای طبی (منوی بالش)، پنجرههای قابل بازشدن، پردههای زیبا با قابلیت جلوگیری از نفوذ نور خورشید، کُمد و میز آرایش با فضای زیاد، میز و صندلی مطالعه، تلویزیون بزرگ و متناسب با اندازه اتاق، گاو صندوق، دستگاه قهوهساز، آینه قدی، سیستم گرمایشی و سرمایشی، ساعت قابل تنظیم و سرویس اتاق 24 ساعته.
- سرویس بهداشتی و حمام با خصوصیات ویژه شامل طراحی زیبا با سنگهای درجه یک، سیستم تهویه هوا، توالت جدا از حمام، میز با محل کافی برای قرار دادن وسایل همراه با کشو، سنگهای تمیز و بدون لک، فشار آب کافی، آب گرم و سرد، لوازم آرایشی و بهداشتی درجه یک، میز آرایش با نور مناسب، انواع حوله دست و صورت و حمام به تعداد کافی، جا لباسی به تعداد کافی با ارتفاع مناسب و البته وان با فضای بزرگ.
- سرویس خوشآمدگویی و حمل بار ویژه
مسئول پارککردن خودروی شخصی مشتریان - دیوارهای عایق صدا برای عدم برهم زدن آرامش و آسایش
- آرایشگاه
- انواع مختلف رستورانها با غذاهای بینالمللی
- ارائه انواع امکانات تفریحی نظیر استخر، گلف، تنیس، باشگاه بدنسازی، ماساژ، سونا و اسپا
- سرویس نگهداری کودک
- ارائه رایگان آب آشامیدنی با بطری، قهوه، اینترنت وایرلس و تلفنهای محلی
- سرویس لیموزین و هلیکوپتر
ممکن است امکانات ارائه شدهای که این هتلها را در زمره هتلهای هفت ستاره قرار میدهد بسیار جذاب باشد و رقابتپذیری بالایی داشته باشد اما واقعیت امر آن است که هیچ هتل هفت ستارهای براساس معیارها وجود ندارد و معمولاً این لقب را به هتلهایی میدهند که در ارائه سرویسها و خدمات و به معیارهای پنج ستاره راضی نشدهباشد.
هتل هفت ستاره
سالهاست که بسیاری از هتلها با نام هفت ستاره معروف شدهاند. این هتلها معمولاً به خاطر نوع ویژه و خاص خود این لقب را گرفتهاند. هرچند حقیقت امر این است که هیچ هتل هفت ستارهای در دنیا وجود ندارد چرا که اصلاً چنین معیار برای رتبهبندی وجود ندارد. تمامیسازمانهای معتبری که از معیار ستارهای برای درجهبندی هتلها بهره میگیرند، تنها سامانه پنج ستارهای را در کارهای خود اعمال میکنند. اولین هتلی که به نام هفت ستاره شهرتیافت هتل برج العرب دبی بود که از همان زمان به عنوان اولین هتل هفت ستاره دنیا شناخته میشد. این لقب توسط یک روزنامهنگار انگلیسی به این هتل دادهشد که البته مدیران این هتل هرگونه استفاده از این لقب توسط خودشان را نفیکردند. البته میتوان تا حدی این لقب را شایسته این هتل دانست چرا که امکانات و خدمات ویژهای که به مشتریان خود ارائه میدهد بسیار خاص و قابل بحث است. با رزرو هتل برج العرب میتوانید نهایت لذت اقامت را در یکی از هتلهای خوب دنیا ببرید.
شما میتوانید برای رزرو انواع هتل با کارشناسان ما در مرکز ساحل شنی درخشان به شماره 57938 تماس حاصل فرمایید.
دانلود فیلم
سلام جالب بود