سفر به انگلستان بعد از برگزیت
سفر به انگلستان بعد از برگزیت میتواند سوال تعداد زیادی از اهالی سفر باشد. چه برای مهاجرت، چه برای سفر کاری و چه برای سفر تفریحی اگر بخواهید به یکی از مناطق پادشاهی متحد بریتانیا سفر کنید، حتما سوالاتی در مورد برگزیت برایتان پیش آمده است.
برگزیت چیست؟
برگزیت «Brexit» از ترکیب دو کلمه «British» و «Exit» تشکیل شده و به معنی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است. کلمهای که احتمالا تا کنون بارها آن مواجه شدهاید و در موردش خواندهاید. برگزیت احتمالا بیش از چیزی که انتظارش را داشته باشید، روی سیاست خارجی و روابط اقتصادی انگلستان با دنیا تاثیر خواهد داشت. اما احتمالا برای بسیاری از شما هم این سوال پیش میآید که برگزیت چطور روی سفر به بریتانیا و مهاجرت به این کشور اثرگذار خواهد بود. با ساحل شنی همراه باشید تا مروری کوتاه بر معنای برگزیت، تاثیرات و پیامدهای آن کنیم. اما بگذارید خیالتان را همین اول راحت کنیم، سفر به انگلستان بعد از برگزیت تغییر چندانی نخواهد کرد.
اتحادیه اروپا چیست؟
اتحادیه اروپا، یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که از 27 کشور اروپایی تشکیل شده است. این 27 کشور، واحد پول مشترک، اتحادیه گمرکی مشترک، سیاست کشاورزی و تجارت و شیلات مشترک دارند. پیمان شنگن نیز کنترل روادید بین این کشورها را لغو کرد و مرزهای داخلی این کشورها هم برداشته شد.با این حال بریتانیا هیچ وقت به عضویت شنگن در نیامد و خروجش از اتحادیه اروپا هم بر این موضوع تاثیری ندارد. پس سفر به انگلستان بعد از برگزیت و شنگن حداقل برای ایرانیها چندان ارتباطی ندارد.

چه شد که برگزیت اتفاق افتاد؟
رابطه انگلستان با اتحادیه اروپا همیشه هم خوب نبوده است. در سال 1957، فرانسه، آلمان غربی، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند و ایتالیا، در رم پیمانی بستند که نسخه قدیمی اتحادیه اروپا بود. زمانی که بریتانیا، در سال 1963 برای عضویت در EEC اقدام کرد، رئیسجمهور وقت فرانسه این درخواست را وتو کرد. ادیث کرستون، نخست وزیر سابق فرانسه در سال 2017 در این مورد به بیبیسی گفته بود: انگلستان به طور رسمی در اروپا است، اما عملا همیشه در کنار آمریکاییها است. در نهایت، در سال 1973 انگلستان وارد اتحادیه شد، اما تنها دو سال بعد نزدیک بود از اتحادیه خارج شود.
بعد از آن هم انگلستان همیشه سر ماندن و نماندن در اتحادیه جنجال داشته است. از تلاش برای کاهش حق عضویت گرفته تا رفراندومهایی در سالهای متفاوت برای ماندن یا خروج از اتحادیه. تا این که در ژوئن سال 2016، حدود 34 میلیون نفر در رایگیری برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شرکت کردند و 52 درصدشان به خروج از اتحادیه رای دادند.

بعد از برگزیت چه اتفاقی میافتد؟
خب انگلستان در روز 31 ژانویه 2020 به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد. اما هنوز همه اثرات برگزیت قابل پیشبینی نیستند. مذاکرات زیادی بعد از این روز اتفاق خواهد افتاد که روند برگزیت و آثار آن را مشخص خواهند کرد. بریتانیا پذیرفته است که 100 میلیارد دلار جریمه برای خروج از اتحادیه را پرداخت کند و از بسیاری از امتیازات عضویت در آن بگذرد. هر دو طرف این قرارداد یعنی بریتانیا و اتحادیه اروپا باید تصمیمات فراوانی بگیرند که بعد از ژانویه 2020 شکل روابطشان باهم چگونه خواهد بود.
البته تا یازده ماه، یعنی تا پایان سال 2020 توافقات تجاری بریتانیا و اتحادیه اروپا به شکل گذشته خواهد بود. اما پس از آن باید توافقات جدیدی بین این کشور و اتحادیه اروپا منعقد شود. تا آن موقع قوانین سفر به انگلستان بعد از برگزیت و سایر کشورهای اتحادیه اروپا هم مانند قوانین تجاری و سیاسی دیگر تغییری نخواهد کرد.

برگزیت برای ایران چه اهمیتی دارد؟
همانطور که مارشال دوگل در همان روزهایی که عضویت بریتانیا را در جامعه اروپا وتو کرد، و سالها بعد نخست وزیر فرانسه در سال 2017 گفت، انتظار میرود بریتانیا بعد از جدایی به آمریکا نزدیکتر شود. با این حال همچنان باید منتظر ماند تا روند خروج بریتانیا کامل شود تا همه اثرات آن را بتوان دید. پیشبینی میشود که با توجه به بدهی فراوان بریتانیا به اتحادیه اروپا ارزش یورو با خروج بریتانیا کمی رشد مثبت را تجربه کند و به تناسب آن پوند هم ارزانتر شود.
با این حال کارشناسان هنوز در مورد سیاستهای خارجی بریتانیا مطمئن نیستند. تنها چیزی که مشخص است که بریتانیا نقش تاثیرگذار خود را در سیاست و تجارت دنیا پس گرفته و به عنوان یک ابرقدرت، تصمیمهایش به طور مستقل میتواند بر سرنوشت تجاری و سیاسی دنیا تاثیر بگذارد.
تاثیر برگزیت بر قوانین مهاجرتی و پناهندگی
بریتانیا حتی زمانی که عضو اتحادیه اروپا بود خودش را از بسیاری از مناسبات مهاجرتی و پناهندگی اتحادیه کنار کشیده بود. این کشور عضو پیمان منطقهای شنگن نبود و هنگام بحران تقسیم مهاجران به اروپا بین کشورهای عضو اتحادیه در سال 2015، کشوری نبود که پناهندگان را بپذیرد. بعید است که برگزیت بر قوانین پناهندگی انگلستان تاثیر بگذارد اما احتمالا این رخداد برای مهاجران اهمیت زیادی داشته باشد.
بیشترین تاثیر برگزیت احتمالا روی مهاجران اتحادیه اروپا است که در بریتانیا زندگی میکنند و یا مهاجران اهل بریتانیا که در یکی از کشورهای اتحادیه هستند. آنها بعد از کامل شدن برگزیت باید برای رفت و آمد به دیگر کشورهای اروپایی ویزا بگیرند و اگر خواستار شغلی در بریتانیا باشند برای گرفتن اجازه کار حداقل باید آن شغل سالانه 31 هزارپوند درآمد داشته باشد. این یعنی مهاجرت برای شغل بین کشورهای اروپایی و بریتانیا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
اما سیاستهای بریتانیا در قبال پناهجویان بدون تغییر باقی میماند. با این حال این سیاستها تا آخر سال 2020 طبق سیاست اتحادیه اروپا خواهد بود. اتحادیه اروپا خود را ملزم میکند که هر کودک پناهجو بتواند به یکی از بستگان خود از پدربزرگ و مادربزرگ گرفته تا خواهر و برادر و پدر و مادر بپیوندد. اما قانون بریتانیا این پیوستن را فقط در مورد پدر و مادر مجاز میداند. یک پتیشن به راه افتاده تا از دولت انگلستان بخواهد این قانون را منعطفتر کند.

تاثیر برگزیت بر سفر به انگلستان و دیگر کشورهای پادشاهی متحد بریتانیا
پادشاهی بریتانیا شامل کشور انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی است. طبق توافق برگزیت، ایرلند شمالی که تنها مرز زمینی بریتانیا با اتحادیه اروپا را دارد همچنان عضو اتحادیه باقی میماند. اما به هر حال برای سفر به بریتانیا باید مطمئن شوید که پاسپورت معتبر و ویزای این کشور را دارید، مثل گذشته. برگزیت تاثیری بر مسافران خارج از اتحادیه اروپا به بریتانیا ندارد.
اما شهروندان اتحادیه اروپا بعد از کامل شدن فرآیند برگزیت، باید برای سفر به انگلستان اقدام به دریافت ویزای این کشور کنند. قوانین مهاجرت از کشورهای عضو اتحادیه به بریتانیا هم مثل سایر کشورهای دنیا خواهد شد. در عوض این قوانین برای شهروندان بریتانیا هم صادق خواهد بود. یعنی آنها هم باید برای سفر به کشورهای اتحادیه اروپا برای دریافت ویزا اقدام کنند و قوانین پاسپورت مثل حداقل اعتبار ده سال هم برای آنها اعمال خواهد شد. به هر حال تا پایان 2020 هیچ تغییری بر قوانین مهاجرت و مسافرت به پادشاهی متحد بریتانیا اعمال نمیشود. پس تا پایان این سال صبر کنید تا قوانین جدید کم کم تاثیرات خود را نشان بدهند.
سفر به انگلستان بعد از برگزیت، همراه با ساحل شنی
هنوز سوالاتی دارید که به آنها پاسخ ندادهایم؟ با کارشناسان ما در ساحل شنی تماس بگیرید و سوالتان را دقیق بپرسید. ما تلاش میکنیم با بیشتر روشن شدن جنبههای برگزیت و تاثیر آن بر مهاجرت و سفر به انگلستان، این مقاله را کاملتر کنیم. اگر قصد سفر به انگلستان را دارید میتوانید روی ساحل شنی برای گرفتن وقت سفارت و ویزای انگلستان حساب کنید. تلفن را بردارید و با شماره 02157928 تماس بگیرید. ما منتظر شنیدن صدای شما هستیم.
ناشناس
با تشکر از سایت خوبتون و ذکر مطالب کاربردی