ویزای کانادا به دلیل فعالیتهای متعدد، دانشگاه و گزینههای تجاری مقصد مورد علاقه بسیاری از مسافران است. بسته به اهداف و شرایط شخصی شما راههای زیادی برای دریافت ویزای کانادا و اقامت دائم و موقت در این کشور وجود دارد.
انواع مختلفی از ویزاها در کانادا وجود دارد که عبارتند از
- ویزای موقت
- ویزای تحصیل
- ویزای کار
- و اقامت دائم
که پیش از تصمیم گیری لازم است با انواع ویزای کانادا ، نحوه اقدام مدارک مورد نیاز و هر آنچه در این راه نیاز دارید آشنا شوید.
ویزای کانادا چیست؟
ویزای کانادا مهری و سندی بر روی پاسپورت مسافر و متقاضی میباشد که شامل مجوز های زیر برای شماست:
- ورود به کشور کانادا
- اقامت
نوع ویزا، مدت زمان اجازه اقامت فرد، تعداد دفعات ورود و … همگی بسته به نوع ویزایی دارد که فرد از سفارت درخواست کرده و کنسولگری با آن موافقت کرده است.
به طور کلی ویزای کانادا یک مجوز برای فرد میباشد که این اجازه را میدهد به این کشور سفر کنند و از نظر قانونی بتوانید به طور موقت یا دائم در کانادا اقامت داشته باشند.
دریافت ویزای کانادا به این معنی است که کنسولگری یا سفارت کانادا اعلام کرده است که شما واجد شرایط لازم برای ورود به این کشور هستید.
انواع ویزای کانادا
مهمتر از هر چیز قبل از دریافت مجوز ورود به کانادا، باید بدانید که چه نوع ویزایی نیاز دارید و یا براساس خواستههای شما باید برای کدام ویزای اقدام کنید، مدارک و شرایط شما را برای دریافت کدام ویزا ممکن میسازد.
به طور کلی ویزاهای این کشور به دو دسته
- ویزای موقت کانادا
- ویزای دائم کانادا
تقسیم میشود که هر کدام شامل زیرمجموعههای مختلف با شرایط متفاوت هستند.
برای به نتیجه رسیدن پرونده دریافت ویزا کانادا، قبل از درخواست ویزای این کشور، ابتدا باید بدانید که برای چه ویزا میخواهید اقدام کنید. انواع ویزای کانادا به شرح زیر است:
- ویزاهای بازدید کننده
- ویزای دانشجویی
- ویزای کار
- ویزاهای اقامت دائمش
- ویزاهای مهاجرت تجاری
- ویزاهای برنامه اکسپرس اینتری
شما باید یکی را انتخاب کنید که با انگیزهای که میخواهید به کانادا بروید مطابقت داشته باشد.
ویزای موقت کانادا
ویزای موقت کانادا به فرد این امکان را میدهد که برای مدت زمان خاصی که توسط کنسولگری کانادا یا افسران خدمات مرزی تعیین میشود، در کانادا بماند.
این زمان معمولا تا 6 ماه است. اما ویزای موقت میتواند یک بار ورود یا چند بار ورود باشد.
ویزای یکبار ورود به فرد این امکان را می دهد که فقط یک بار وارد کانادا شود، 6 ماه بماند و سپس به کشور خود بازگردد.
ویزای چند بار ورود به فرد این امکان را میدهد که چندین بار وارد کانادا شود تا زمانی که ویزای وی منقضی شود. این ویزا معمولا تا 10 ساله نیز صادر میشود.
البته برای ایرانیان به دلیل اعتبار 5 ساله پاسپورتها، این ویزا نهایتا 5 ساله صادر میشود.
انواع ویزای موقت کانادا به شرح زیر است:
- ویزای توریستی کانادا: ویزای ویزیتور یا ویزای توریستی به دارنده این امکان را میدهد تا برای اهداف گردشگری در این کشور وارد کانادا شود.
- سوپر ویزای کشور کانادا: سوپر ویزای کانادا به والدین یا پدربزرگها و مادربزرگهای شهروندان کانادایی یا مقیم دائم کانادا اجازه میدهد تا برای اقامت طولانی مدت از فرزندان یا نوههای خود دیدن کنند.
- ویزای دیپلماتیک و رسمی: ویزای دیپلماتیک و رسمی به مقامات و دیپلماتهای کشورهای خارجی اجازه ورود به کانادا برای انجام وظایف و اهداف رسمی و مشخصی را میدهد.
- ویزای کورتزی: این ویزا به تمام افرادی داده میشود که واجد شرایط دریافت ویزای دیپلماتیک و رسمی نیستند اما به دلیل رتبهها و موقعیت هایشان از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به عنوان مثال، این شامل اعضای هیئتهای تجاری یا دیپلماتهایی است که قصد گردشگری دارند.
- ویزای تجاری کانادا: ویزای تجاری به افرادی داده میشود که با اهداف تجاری به عنوان فردی یا گروهی به کانادا سفر میکنند.
- ویزا زایمان در کانادا: این ویزا به افرادی داده میشود که تمام شرایط اقامت موقت در کانادا را دارند و باردار هستند و میخواهند در این کشور زایمان کنند. زایمان در کانادا باعث میشود نوزاد به طور خودکار شهروند کانادا محسوب شود.
- ویزای اهدایی عضو: این ویزا به شخصی داده میشود که با هدف اهدای عضو به یک شهروند یا مقیم کانادا به کانادا سفر میکند.
- ویزای تسهیلات کانادا: ویزای تسهیلی به شهروندان کانادایی با تابعیت دوگانه داده میشود که پاسپورت کانادایی ندارند اما پاسپورت ملیت دیگری دارند.
- ویزای تحصیلی کانادا: ویزای دانشجویی کانادا به افرادی داده میشود که برای تکمیل تحصیلات خود از دانشگاههای کانادا پذیرش داشته باشند. اگر برای تحصیل کمتر از 6 ماه به کانادا میروید، فقط میتوانید ویزای TRV دریافت کنید، اما برای بیش از 6 ماه تحصیل، به ویزای دانشجویی نیاز دارید.
- ویزای کار موقت کانادا: ویزای کار موقت کانادا به افرادی داده میشود که پیشنهاد شغلی در کانادا داشته باشند و تا 6 ماه کار کنند. برای دریافت این ویزا، فرد باید یک نامه پیشنهاد شغلی معتبر از یک کارفرما ارائه کند و واجد شرایط دریافت ویزای موقت باشد.
- مجوز اقامت موقت: این مجوز برای افرادی است که برای مقاصد مختلف باید به کانادا بروند اما در غیر این صورت برای ویزای اقامت موقت (TRV) قابل پذیرش نیستند. این مجوز فقط برای مدت زمانی که فرد نیاز دارد در کانادا باشد صادر میشود، به عنوان مثال 2 هفته برای یک کارگاه.
- ویزای تعطیلات کاری: ویزای تعطیلات کاری کانادا به جوانان 30 کشور داده میشود تا بتوانند در کانادا کار کنند و سفر کنند. این یک ویزای انتخاب تصادفی است به این معنی که متقاضیان درخواستهای خود را ارسال میکنند و منتظر میمانند تا برای درخواست مجوز کار به صورت تصادفی انتخاب شوند.
ویزای دائم کانادا
ویزای دائم کانادا همانطور که مشخص است ویزاهایی هستند که به دارنده آن اجازه اقامت دائم در این کشور را میدهند.
این ویزاها به عنوان ویزای مهاجرت شناخته میشوند و میتوانند انواع مختلفی داشته باشند که به صورت زیر دسته بندی میشوند:
- برنامه سرمایه گذار مهاجر به کانادا: برنامه سرمایه گذار مهاجر برای افرادی است که در اقتصاد کانادا سرمایه گذاری میکنند و دارایی خالص حداقل 800000 دلار کانادا دارند. آنها باید حداقل 400000 دلار کانادا سرمایه گذاری کنند و دولت این سرمایه گذاری را طی 5 سال بدون هیچ سودی به آنها برمیگرداند.
- برنامه ویزای استارتاپ کانادا: ویزای استارت آپ کانادا برای افرادی است که به صورت انفرادی در کمک به اقتصاد شرکت میکنند. آنها باید حداقل 300,000 دلار کانادا دارایی خالص داشته باشند و باید متعهد شوند که حداقل یک سوم از یک تجارت کانادایی را در اختیار داشته باشند و مدیریت کنند و همچنین ظرف 3 سال پس از حضور در این کشور، شغل ایجاد و حفظ کنند.
- ویزای خوداشتغالی: ویزای خوداشتغالی برای افرادی است که در تجارت، ورزش، فرهنگ یا کشاورزی مهارت دارند و میتوانند کسب و کار خود را راه اندازی کنند. این افراد باید نحوه تامین مالی کسب و کار و همچنین مهارتهای خود را در آن زمینههای خاص نشان دهند.
- برنامه کارگر ماهر منتخب کبک: اگر یکی از مشاغل مورد نیاز استان کبک کانادا را دارید و به زبان فرانسه مسلط هستید، میتوانید برای برنامه کارگران ماهر کبک اقدام کنید که به شما امکان میدهد به طور دائم در آنجا نقل مکان کرده و کار کنید.
- برنامه حمایت از خانواده: ویزای اسپانسرشیپ خانواده به همسران و فرزندان تحت تکفل شهروندان یا مقیم دائم کانادا اجازه میدهد تا به طور دائم به کانادا مهاجرت کنند.
- برنامه مراقبت: این ویزا به مراقبانی داده میشود که واجد شرایط نگهداری از سالمندان، افراد ناتوان یا کودکان هستند و در یک خانه خصوصی در کانادا زندگی میکنند.
- ویزای اکسپرس اینتری: برنامه اکسپرس اینتری کانادا یک برنامه مهاجرت الکترونیکی است که توسط دولت کانادا طراحی شده است. این اجازه میدهد تا افراد از سراسر جهان بر اساس مهارتهای خاص خود برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند.
آیا میتوانم از کشور دیگری برای ویزای کانادا اقدام کنم؟
تنها در برخی موارد، مانند ایران که هیچ سفارت یا مرکز درخواست ویزا کانادا در کشور وجود ندارد. در این صورت میتوان برای درخواست ویزای به کشور دیگری سفر کرد.
میتوانید مشخصات و مدارک خود را در مرکز درخواست ویزا ارائه دهید.
سپس سفارت کانادا نامهای برای شما ارسال میکند و به شما اطلاع میدهد که چه زمانی باید برای انگشت نگاری به سفارت بروید.
مراکز درخواست ویزا در سراسر جهان وجود دارد که می توانید انگشت نگاری خود را در آنجا انجام دهید.
آیا برای درخواست ویزای کشور کانادا باید انگشت نگاری کنیم ؟
بله، اکثر متقاضیان ویزا بدون توجه به نوع ویزای مورد درخواست، هنگام درخواست ویزای کانادا باید بیومتریک (انگشت نگاری و تصویر) انجام دهند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا
مدارک به نوع ویزای درخواستی شما هم بستگی دارد. به طور کلی مدارک زیر برای ویزای کشور کانادا مورد نیاز است، اما برخی از این موارد معرفی شده تنها برای ویزایی خاص همچون
- تحصیلی
- فرصت مطالعه
- تفریحی
- و …
نیاز است، پیش از اقدام از مدارک لازم برای دریافت ویزا مد نظر، مطمئن شوید، چرا که میتواند تغییراتی نیز داشته باشد.
مدارک هویتی
- اصل پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار از زمان سفر و مهر سفرهای قدیمی.
- ترجمه شناسنامه
- ترجمه سند ازدواج
- ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان
- یک قطعه عکس 5/3 در 5/4 با پشت زمینه کاملا سفید
- فرم پر شده اطلاعات فردی و خانوادگی
اسناد اقامتی
- ارائه دعوت نامه
- واچر رزرو هتل
- بلیط رفت و برگشت
- بلیط رفت
اسناد مالی
- تمکن مالی
- گردش حساب 4 ماهه اخیر
- سند ملکی
- و داراییهای با ارزش مانند: سند اوراق، سند ماشین، اجاره نامه و …
مدارک پذیرش
- برای دانشجویان پذیرش از طرف دانشگاه
- برای کارمندان پذیرش از طرف یکی از شرکتها و موسسات برای دعوت به همکاری
مدارک شغلی
- برای کارمندان:
- گواهی اشتغال به زبان انگلیسی
- ترجمه فیش حقوقی
- لیست سوابق بیمه
- حکم کارگزینی
- برای مدیران و کارفرمایان:
- ترجمه تمامی مدارک
- آگهی تاسیس
- آگهی تصمیمات
- آگهی تغییرات
- روزنامه رسمی
- لیست بیمه تمام کارمندان
- فیش حقوقی تمام کارمندان
- لیست پرداختهای مالیاتی
- تمکن بانک و …
مراحل دریافت ویزا کانادا
- فرستادن مدارک مورد نیاز الکترونیکی و پرداخت هزینههای آن.
- برای انجام مراحل مورد نیاز ویزا، مانند عکس برداری و انگشت نگاری سفر به یکی از کشورهای نزدیک ایران
- در نهایت پیکاپ ویزای از یکی از دفاتر وک در کشورهای اطراف ایران، برای دریافت مهر ویزای کانادا بر روی پاسپورت.
شرایط دریافت ویزا کانادا
برای دریافت ویزای کانادا شما نباید هیچ گونه سابقه کیفری و حقوقی در پرونده خود داشته باشید.
-
دریافت ویزا توریستی کانادا:
برای اخذ ویزا توریستی کشور کانادا، باید شما از شرایط جسمی و ذهنی سالمی برخورددار باشید؛ همچنین شرایط تمکن مالی در کانادا که حدود 13 هزار دلار است را باید دارا باشید.
اما در پروندههایی ممکن است که با تمکن مالی کمتری نسبت به رقم تعیین شده هم موافقت شود و ویزا صادر شود.
یکی دیگر از مواردی که شانس شما برای دریافت ویزا کانادا را افزایش میدهد، داشتن سابقه سفر مناسب است.
سابقه سفر شما مربوط به هر سفر و هر کشوری میشود که شما در گذشته رفتهاید. (حدودا بین 5 تا 3 سال گذشته)
-
دریافت ویزا تحصیلی کانادا:
اولین مرحله برای صدور ویزا کشور کانادا تایید تمکن مالی شماست. در شرایط ویزای تحصیلی تمکن مالی متمایز از ویزا توریستی میباشد.
توانایی مالی شما مطابق با تمام هزینههای یکساله شما جهت زندگی در کشور کانادا بررسی میشود.
و در ادامه تمامی نامههایی که از مبنی بر پذیرش شما در مراکز آموزشی کشور کانادا صادر میشود توسط سفارت کانادا مورد بررسی قرار میگیرد.
پذیرش در مراکز آموزشی این کشور مبنی بر دریافت حتمی ویزا این کشور نمیباشد.
- دریافت ویزا کاری
جهت دریافت ویزا کاری کانادا علاوه بر نداشتن سابقه کیفری و حقوقی باید یک دعوتنامه بواسطه یک شرکت یا کارفرما جهت دعوت به همکاری در کشور کانادا داشته باشید.
در زمینه دعوتنامه باید تمامی مراحل آشنایی و مدت زمان نیاز حضور شما در کانادا مشخص شود.
دلایل ریجکتی ویزا کانادا
متاسفانه ریجکت شدن ویزا کشور کانادا یکی از متداولترین اتفاقهایی است که برای متقاضیان دریافت ویزای این کشور رخ میدهد. و اصولا ریجکت شدن ویزا کانادا دلایل رایجی دارد:
- یکی از اصلیترین اتفاقاتی که باعث ریجکت شدن ویزا میشود، این است که افسر ویزا کانادا از بازگشت شما به کشور اطمینان پیدا نکند؛ اگر شما نتوانید که دلایل متقاعد کننده ارائه کنید که پس از تمام شدن دوره اقامت به کشور خود باز میگردید؛ ریجکتی ویزا صورت میگیرد.
- نداشتن سابقه سفر مناسب یکی دیگر از دلایل رایج ریجکتی میباشد. اگر سابقه سفر شما و تمکن مالی شما باهم مطاقبت نداشته باشند؛ امکان ریجکت شدن ویزا میباشد.
- تشخیص ناتوانی متقاضی در پرداخت مخارج مدت زمان اقامت در کانادا باعث لغو درخواست ویزا شما میشود. تمکن مالی در کانادا برای هر متقاضی 13 هزار دلار میباشد اگر تمکن مالی عرضه شده کمتر از میزان مشخص شده باشد ریجکت شدن ویزا را در پی دارد.
دلایل بسیار متنوعی برای ریجکتی وجود دارد که شما با رعایت تمام اصول و ارائه تمام مدارک با صداقت میتوانید از آن جلوگیری کنید. موارد گفته شده اصلیترین آنها میباشد.
وقت سفارت کانادا
ویزای سرمایهگذاری (Investores):
برای اخذ ویزای سرمایه گذاری انگلستان باید مبلغ معینی در
یکی از شرکتهای سهامی انگلستان و
مبلغ مشخصی نیز در.